10 valós helyszín a Harry Potter világából!

  • külföld
  • 2017.05.22
    12:54
  • repjegykiraly.hu
Ki mondta, hogy Harry Potter világa csak a könyvekben és a filmvásznon létezik? Valójában, csak tudni kell, hol kell keresni. A muglik gyakran nagyon közömbösek és nem veszik észre. Attól függetlenül, hogy repülő vagy esetleg zsupszkulcs segítségével szeretnéd felfedezni az egyes helyeket, tarts velünk és látogasd meg ezt a 10 helyszínt, ahol maga Harry Potter is járt már.

Leadenhall piac

A londoni Leadenhall piac inspirálta a film készítőit, ez adta az ihletet az Abszol útra, ahol mágikus eszközöket vásárolhatnak a kis varázslók. A piac külső részét a filmben is láthatjuk, például a Foltozott Üst bejáratát. Még ha a Leadenhall piacon aligha vehetsz sárkányvért vagy egy repülő seprűt, még mindig kiváló kávét és szendvicseket kóstolhatsz meg.

Gloucester Cathedral

A gyönyörű Gloucester székesegyház 150 kilométerre található Londontól, Gloucester városában. Lenyűgöző gótikus belső tereit különösen az első két Harry Potter filmben láthatjuk. Az első részben Harry és Ron fut át a csarnokon, hogy megmentsék barátjukat Hermionet. A második részben a katedrális falán jelent meg egy véres felirat, amely a muglikat fenyegette. A katedrálisról biztosan nincs jó emlékei Mrs. Norris macskájának sem, aki kővé vált a folyosón.

Glenfinnan viadukt

Több mint valószínű, hogy a legtöbb Harry Potter fan imádja azokat a jeleneteket, amelyekben megjelenik a Roxfort Express. Az egyik legemlékezetesebb talán az, amikor Harry és Ron próbálja utolérni a vonatot egy repülő autó segítségével. A viadukt valóban létezik, az ún. Glenfinnan, több mint 21 ívvel rendelkezik és Skóciában található. Ha szeretnél átrobogni a viadukton, ráadásul egy igazi régi gőzmozdonyon, akkor megvásárolhatod a jegyeket a Jacobite Steam Train útra, amely 132 km hosszú. Utazás közben látni fogod Skócia nyugati részének legjavát - tavak, folyók és még Britannia legmagasabb hegységét is a Ben Nevist is.

Oxford Christ Church

Oxford és Harry Potter egyszerűen összetartoznak: a bentlakásos iskola, ahol a diákok kis várakra emlékeztető helyen laknak, fekete talárokat viselnek és lenyűgöző könyvtárakba és múzeumokba járnak, amelyek tele vannak apró varázslatos dolgokkal. A hasonlóság a reális világgal szemmel látható. A rajongók a leginkább az Oxford egyetemi karát, a Christ Church-t kedvelik. Ez adta az inspirációt a híres étkezőhöz. A Chris Church-ön nem akárki tanulhat, az iskola már 13 brit miniszterelnököt nevelt fel.

Lello & Irmão Könyvesbolt

A Lonely Planet szerint a Lello & Irmão Könyvesbolt a világ harmadik legjobbja. A portugáliai Portóban található, ahol J. K. Rowling 2 évig élt. A 90-es évek elején angolt tanított itt, amikor találkozott portugál férjével, aki első lánya, Jessica édesapja is. A híres írónő a könyvesbolt második emeletén kortyolta kávéját és közben a Harry Potter és a Bölcsek köve első fejezetein dolgozott. A könyvesbolt gyönyörű faragott fa lépcsője, amely szabálytalanul forog és emelkedik adta az ihletet a Roxfort mozgólépcsőihez.

Alnwick kastély

A híres Alnwick kastélyban játszódott a Harry Potter első két része, amely mellesleg nem messze a skót határtól fekszik. A kastély kültere leginkább abból a jelenetből lehet ismerős, amikor Harry elösször repült a seprűjén. Ez az a jelenet, amikor kvidiccset játszanak a kis varázslók és több méter magasan repülnek az Alnwick kastély környékén. Az igazi Harry fanok a saját bőrükön is átélhetik a seprű repülést. Egy professzornak öltözött személy részletesen elmagyarázza a teendőket, a végeredményt viszont nem tudja garantálni. :)

Kings Cross vasútállomás

A Roxfort Expressz indulási állomása a 9 ¾ platform, amely a Kings Cross vasútállomáson található meg Londonban. A 11-es Peront évente több mint 50 millió ember látogatja meg. Ez az a hely, amely J. K. Rowling számára különleges jelentéssel bír. A Kings Cross-on ismerkedtek meg a szülei. Ha te is szeretnéd átélni a Kings Cross egyedi hangulatát, akkor csak rajta, de légy óvatos, nem ajánlatos neki futni a falnak.

Cliffs of Moher sziklák

A sziklák a Harry Potter és a Félvér Hercegből lehetnek ismerősek. Dumbledore és Harry a szikláról helyezkedik át a baljós barlangba, ahol a horcrux volt elrejtve. A valós felvételeken sokat változtattak, hogy félelmetesebbnek tünjenek a felvételek. A valóságban a zátony nem olyan sivár, mint a filmben. Körülötte fényes, zöld fű borítja a sziklákat és mélykék óceán veszi körbe, amely igazán békés és méltóságteljes benyomást kelt bennünk.

Elephant House kávézó

Ebben az Edinburghban található kávézóban fejezte be J.K. Rowling nagy részét az első varázslatos könyvének. 1993-ban, egy sikertelen házasság után Portugáliából a testvéréhez Edinburghba költözött, ebben az időszakban súlyos depresszióban szenvedett, és még az öngyilkosság gondolatával is játszott. Egyedülálló anyaként, aki főleg állami juttatásokból élt, pont ebben a kávézóban találta meg a biztos pontot. Ez a hely volt a menedéke. Nem is csoda, hogy a helyet nem csak Jessica és anyukája, de rajongók sokasága is szívesen látogatja, amit egy kicsit helytelen módon fejeznek ki. A WC falai tele vannak idézetekkel és üzenetekkel, amelyek főleg Harrynek és J.K. Rowling-nak szólnak. A személyzet már feladta és nem tisztítják már a falakat, mivel azok pár órán belül ugyanolyan állapotban találhatóak.

Néhány felirat viszont különösen vicces. Például a következő, amely így szól: "A kiszolgálás olyan lassú, hogy akár bárki megírhatna itt egy könyvet." Ez a felirat viszont eltűnt. :)

Warner Bros Studios Leavesdenben

És végül a legjobb - a Warner Bros filmstúdió Leavesdenben. A stúdió, ahol a Harry Potter filmek készültek mindössze 32 km-re fekszik Londontól. Ma már rengeteg filmes kelléket tekinthetünk meg.