Újításokkal várják a fürdőzőket a balatonfüredi strandokon

A balatonfüredi városi strandokon több jelentős és hasznos fejlesztés zajlik, vagy előkészítés alatt áll. A fejlesztések egy része már az idei szezonra elkészülhet, de lesz olyan munka, ami áthúzódik az őszre. A Kisfaludy strandon többek között csúszdaparkot, fitneszparkot és vízi vidámparkot is kialakítanak, az Esterházy strandnál pedig kibővítik a beléptetőrendszert és az élményfürdő gyermekrészét is.

A leglátványosabb változás a Kisfaludy strandonvárható, ahol egy három lesikló elemből álló csúszdaparkot alakítanak ki. Az új élményelemek a jelenlegi medence helyére, illetve annak környezetébe kerülnek, a csúszdákhoz felhasználják majd a meglévő gépházat, szivattyúkat. A különböző méretű és meredekségű csúszdákról egy közös medencébe érkezik mindenki. A munkát augusztus végén kezdik el, így az idei szezonban a jelenlegi medence változatlanul működni fog.

Várhatóan a strand keleti részére egy a felnőtteket megcélzó fitneszparkot telepítenek szabadtéri tornaeszközökkel. A tervek szerint itt lesz majd egy női strandfoci pálya is, ha az erre kidolgozott pályázatukat elfogadják. Természetesen a férfiak sem lennének kizárva a használatából, de szeretnék ha a Kisfaludy strandon kialakulhatna a balatoni női strandfoci központja.

A kiemelkedő forgalmú hétvégi napok komfortját szeretnék javítani a keleti oldalon a vizesblokkok bővítésével. Egy részét újonnan hozzák létre egy meglévő, másra használt épületrész átalakításával, és a patakparti vizesblokkoknak jelenleg helyet adó épületek kisebb átalakításával is bővítik a vécék számát. Ezekkel a munkákkal a főszezonra készülnek el.

Várhatóan az idei szezonban vízi vidámpark is működik majd a strand vízfelületén külső vállalkozók bekapcsolásával.

A városban zajló informatikai kábelfektetésnek is köszönhetően mindkét strandon jelentősen javul majd a nyilvános wi-fi szolgáltatás minősége.

Az Esterházy strand esetében abban bíznak, hogy a fürdő egész területén hozzáférhetővé válik a wi-fi szolgáltatás és a korábbinál nagyobb kapacitással működik majd. A strandon kiszedték a part előtt hívatlan vendégként egyre jobban burjánzó nád jelentős részét is, hogy ne zavarja a fürdőzőket.

A jelentősebb fejlesztések között bővítik a beléptetőrendszert. Tavaly óta működik az a kapurendszer, ami a hagyományos pénztári beléptetés mellett a telefonos applikációval és az automatából váltott jeggyel is használható. A kiléptető forgókaput is lecserélik. Az új már azt is követni fogja, mennyien távoztak, így minden pillanatban pontos adatuk lesz a strand telítettségéről.

A jegykiadó automatánál bővítik a váltópénz tároló kapacitást, hogy minél tovább tudjon aprópénzt visszaadni a készülék. Egy olyan automatát is fel akarnak állítani, aminél bankkártyával is lehet fizetni.

Több új kamerát is telepítenek a strandon a kijáratoknál, üzletsoroknál és az öltözők, illetve értékmegőrző szekrények nyilvánosan használt környezetében. Az elriasztás mellett a kamerák felvételei segíthetnek az esetleges lopások felderítésében.

Az Esterházy strandra is telepítenek szabadtéri fitneszparkot az Annabella strand felőli oldalra. A játszóterek felületének eddigi gumilapjait stabilabb, biztonságosabb, jobb minőségű öntött gumiburkolatra cserélik.

Az élményfürdő gyerekrészét kisebb medencével és újabb élményelemekkel bővítik. Többek között vízágyúval is harcolhatnak majd a jövőben. További motoros működtetésű napvitorlákat állítanak fel az élményfürdőnél, a lídós gyereköbölnél és a strand más részein, hogy egy gyorsan érkező vihar esetén összecsukhassák őket.

Újabb napelemeket és napkollektorokat is telepítenek a főépületre, hogy áramot is termeljenek és vizet is melegítsenek közvetlen felhasználásra.