7 kihagyhatatlan látnivaló az Államokban

Az Egyesült Államok, mint a világ egyik legnagyobb és legváltozatosabb országa, rengeteg turista úti céllal büszkélkedhet, New York és Chicago felhőkarcolóitól kezdve, Yellowstone és Alaszka természeti csodáin át, Kalifornia, Florida és Hawaii napsütötte tengerpartjaikig minden típusú ember megtalálja a tökéletes programot. A számtalan nevezetesség közül mutatunk néhányat.

Kennedy Űrközpont (Kennedy Space Center)

A Florida partján található Cape Canaveral (Canaveral-fok) rengeteg az űrrel kapcsolatos látnivalóval büszkélkedhet. Az egyik legjobb közülük a Kennedy Űrközpont. Innen indítanak minden amerikai emberes űrrepülést 1968 óta, jelenleg pedig az emberek nélküli űrrakétákat is innen indítják. A látogatók többet megtudhatnak az első úttörőkről, akik feljutottak az űrbe, sőt azt a feszültséget és izgalmat is megtapasztalhatják, amit az űrhajósok éreznek a Holdra száguldás közben. Mi több, akár az úgy nevezett Shuttle Launch Experience programban is részt vehetünk, mely során úgy érezhetjük magunkat, mintha mi magunk is egy űrutazáson lennénk.

Navy Pier (Chicago)

A Michigan-tó felett hosszan benyúló Navy Pier egy hatalmas móló a chicagói, tengerparti Streeterville negyed szívében. A mólón számtalan látványosság nyújt feledhetetlen élmény az egész család részére. A gyönyörűen ápolt kertekben sétálgatva egy igazán kellemes délutánt tölthetünk el, a rengeteg szuvenír bolt pedig tárt ajtókkal várja a turistákat, akik a tökéletes chicagói ajándéktárgyat kutatják. A móló otthont ad a Chicago Children’s Museum-nak , vagyis a Chicagói Gyermekmúzeumnak, továbbá két színháznak és hihetetlenül sok kiváló étteremnek is.

River Walk (San Antonio)

A Texasban található San Antonio városában mi más lehetne a legjobb látványosság, ha nem az úgy nevezett River Walk? A Paeo del Rio néven is ismert járda hálózatot a San Antonio folyó mentén csak és kizárólag gyalogosok használhatják. Az élettel teli területen sorakoznak az elbűvölő épületek, a buja zöld növényzet, a melletünk folyó víz pedig hihetetlen látványt nyújt. A River Walk egy igazi kulináris központ. Belekóstolhatunk a kicsit mexikói és nagyon amerikai tex-mex konyha ízeibe, de elegáns francia ételeket is fogyaszthatunk. Ami pedig a legjobb, hogy akármit is keresünk, bárhova igazán könnyedén el tudunk jutni.

Golden Gate híd (San Francisco)

A Golden Gate híd egy a San Francisco-öblöt és a Csendes-óceánt elválasztó öblöt átívelő függőhíd. A híd San Franciscót köti össze Marin megyével. Amikor 1937-ben elkészült a Golden Gate híd, akkor ez volt a világ legnagyobb függőhídja, s ez lett San Francisco és Kalifornia nemzetközileg elismert szimbóluma. A híd híres pirosas narancssárga színét eredetileg azért választották, hogy jobban látható legyen a gyakori, sűrű ködben.

Las Vegas Strip

A világ szerencsejáték paradicsoma, Las Vegas a dél-nevadai sivatag közepén terül el. Kaszinók tömkelege vár egész Las Vegasban, de a Las Vegas Boulevard déli szakaszán található Strip büszkélkedhet a legtöbb szálloda-kaszinó komplexumával. A fényűző óriási kaszinóhotelek minden apró részletre figyelnek, hogy igazán képzelet szülte atmoszférát teremtsenek meg. A kaszinóknak gyakran adnak olyan neveket és témákat, melyek megidézik a romantikát, a titokzatosságot vagy a távoli helyeket.

Sedona, a vörös sziklák országa

Phoenix városától északra, egy két órás autóútra található az arizonai Sedona. Sedona ugyan nem egy nagy város, de az USA egyik fő turista látványosságának számít a káprázatos, sziklás vidékének köszönhetően. A vörös sziklák országaként is ismert hely egy földi paradicsom a szabadtéri programok szerelmesei számára. Számtalan kanyon, szurdok és ösvény várja a túrázókat. Az egyik kedvenc, helyi túraútvonal a Cathedral Rock Trail. Sedona egyik legérdekesebb pontján keveredik az új a régivel, ugyanis a korunkbeli Holy Cross Kápolnát konkrétan egy vörös homokkő szikla oldalába építették.

A Nagy Füstös Hegység Nemzeti Park (Great Smoky Mountains National Park)

A Tennessee és Észak-Karolina határán szétterülő Nagy Füstös Hegység Nemzeti Park, hivatalos nevén a Great Smoky Mountains National Park az egész ország leglátogatottabb nemzeti parkja a hatalmas méretének és hihetetlen látványának köszönhetően. A látogatók túrázhatnak az őserdőben, madárfajok százait csodálhatják meg és két látogatóközpontba is betérhetnek. A túrázók olyan túraútvonalakat is választhatnak, melyek a csodás Laurel-vízeséshez és a Clingman’s Dome nevű kilátóhoz vezetnek.