A 10 legfurcsább hotel a világon

  • szállás
  • 2017.06.04
    14:48
  • repjegykiraly.hu
Unatkoztál már valaha abban a hotelben, ahol épp megszálltál? Nos, egy-egy szálloda sokkal több annál, mint egy hely, ahol álomra hajthatjuk a fejünket. A világon több száz valóban kivételes szállást találhatunk, amelyek egy éjszakát akár egy életre szóló élménnyé varázsolhatnak. Ha élvezed a kalandokat, tarts velünk és nézd meg a 10 legfurcsább hotelt a világon.

Jégszálloda Jukkasjarvi Svédország

Az 1989-ben alapított Jukkasjarvi volt az első jég szálloda a világon. Ma már több hasonló hotelt találhatunk Finnországban és Kanadában. A szálloda 200 km-re fekszik északra a sarkkörtől és az északi vad folyó Torne jegéből épült. A szálloda személyzete azt állítja, hogy a világon nincs jobb hely arra, hogy felfedezzék a csendet, az aurora borealist és a rénszarvasok megfigyelésére a havas erdőben. A látogatás dátumát gondold meg inkább kétszer is. Nyáron az egész szálloda elolvad. Csak úgy mellesleg megjegyezném, hogy a Jukkasjarvi jelentése: „találkozóhely a víznél”.

Barlang hotelek a török Kappadókiában

Szeretnél néha elbújni a világ elől a saját kis barlangodban? Göreme városa Kappadókiában mintha erre lett volna teremtve. A vulkáni kúpok üregeiben több hotel is található. A szokatlan sziklák az esőnek és a szélnek köszönhetik alakjukat. A sziklás "kémények" annyira megtetszettek a helyieknek, hogy az első barlangokat már 2000 éve vájták ki. Mára már inkább csak a turistákat vonzzák. Sok szálloda nagyon kényelmes beépített villannyal, nagy sebességű internettel és modern fürdőszobával rendelkeznek. Fred Flinston ilyen komfortról csak álmodhat.

Atlantis hotel Dubai

A hihetetlen Atlantis The Palm luxusszálloda 1539 szobájával mesterséges szigetekre épült, amelyek alakja egy hatalmas pálmára emlékeztetnek. Tölts el egy éjszakát együtt a családdal vagy barátokkal a pazar „víz alatti” lakásokban, melynek falait hatalmas akváriumok alkotják. A szálloda egyéb vízi tevékenységeket is kínál, mint például úszás a delfinekkel vagy a vízi park látogatását. A hotel a legendás Atlantiszra emlékeztet, de sok rosszakaró szerint teljesen olyan, mint az előbb említett víz alatti város, mivel lassan de biztosan eltűnik a Perzsa-öbölben.

Jumbo Stay repülőgép Svédországban

A stockholmi Arlanda repülőtéren 2009 óta akár egy igazi gépben is alhatsz! A Hostel Jumbo Stay egy felújított repülőgép roncsaiból hozták létre, mégpedig az 1976-os Jumbo jet 747-212B gépből. A hotel 33 szobát kínál a vendégeinek, ahol összesen 76 embert tudnak elszállásolni. A hab a tortán a kétágyas szoba a pilótafülkében, vezérlőpulttal, így egy éjszakára te is pilóta lehetsz. A Jumbo Stayt a légi közlekedés rajongói és a korai utazók is egyaránt pozitívan értékelik, mivel mindössze 5-10 percre található a reptéri check-in pultoktól.

Őrült Ház Vietnamban

A Crazy House (Őrült Ház) a vietnami városban Da Latban található és ez az egyik legbizarrabb hotel a világon. Az egész épület egy hatalmas farönkre hasonlít, ahol egyetlen négyzet ablak sincs. A házon belül minden nagyon különleges és színes. Falain keresztül egy hatalmas zsiráf halad át, máshol a lépcső alakja egy állat gerincére hasonlít. A házban 10 őrült különc szoba található, amelyek különböző állatoknak vannak szentelve, mint a tigris, medve vagy a kenguru. A szálloda rendkívül népszerű, évente akár 90.000 ember látogatja meg.

Üvegkunyhó Kakslauttanenben, Finnország

Mindig is szeretted volna látni az északi fényt? Nos, nehéz találni egy jobb megfigyelő helyet, mint amit az „üvegház”, a finn iglu Kakslauttanenben kínál a vendégeinek. Az északi fény közvetlenül az ágyból látható augusztus végétől egészen április végéig. Kakslauttanen mindössze 250 km-re északra fekszik a sarkkörtől, nem messze a legnagyobb finn Urho Kekkonen Nemzeti Parktól. Kakslauttanen környékén a természet érintetlen - a levegő olyan tiszta, hogy állítólag kisebb oxigént sokkot is okozhat.

Kapszulahotel Japánban

Az első kapszulahotel már 1979-ben Japánban jött létre. Ma már szinte mindenhol találhatunk. A lényege egyszerű - a hotelekben nagy számban találhatóak kapszulák, amelyek lehetővé teszik az olcsó szállást az egyszerű vendégek számára. A szállodák felszereltsége változhat. A kapszulák belsejében van rádió, televízió, vagy akár egy kisebb szekrény is. A szobák, amelyekben gyakran több mint 24 kapszula is található, nemek szerint vannak felosztva.

Hobbit Hotel Castella, Románia

Erdély titokzatos erdőit és várait véres legendák övezik körbe. Annál érdekesebb lesz, ha Nagyszeben városa mellett sétálva a barátságos hobbit falura leszel figyelmes. A Gyűrűk Urából is ismert házikók nagyon hasonlítanak a 10 szobás hotel Castelo de Lut Valea Zanelorra. A tulajdonosok minden ma ismert eljárást kihagytak. A szálloda agyagból, szalmából és homokból épült. A téli hónapok alatt fával fűtenek. Amellett, hogy mesés hangulatban lehet részed a Kárpátok szívében, minden szoba külön bejárattal is rendelkezik, így teljesen lehet élvezni a magányt.

Madárfészek hotel Svédországban

Szabad, mint a madár! Valószínűleg valami ilyesmit érezhetnek a Madárfészek szálloda (Svédország, Granö Beckasin) látogatói. A szobák az erdőben találhatóak, fenyőfákon, több méterrel a föld felett. A fából készült házakban, még zuhanyzó és konyha is található, amelyekből fantasztikus kilátás nyílik a közeli Umea folyóra. A természet szerelmesei biztosan értékelik azt a tényt, hogy a szálloda kizárólag természetes anyagokból készült és a helyi étteremben kizárólag organikus ételeket szolgálnak fel.

Só Hotel de Sal Playa, Bolívia

A legnagyobb sós sivatagban a világon a Salar de Uyuniban található egy 15 szobás szálloda a de Sal Playa. Az egyetlen építőanyag a sivatagban a só és ezért nem meglepő, hogy a hotelt csak ebből az anyagból építették fel. Érdekes, hogy a hotel teljes belső terét, beleértve az ágyakat, a szekrényeket vagy akár a biliárdasztalt is sóból építették. A szálloda tulajdonosa, azonban arra kéri a látogatókat, hogy ne veszélyeztessék a hotel statikáját és ne nyalogassák a falait.