Mallorca: Európa egzotikus gyöngyszeme

  • külföld
  • 2017.06.08
    17:46
  • repjegykiraly.hu
Egy karibi nyaralásra nem kell feltétlenül egy életen át spórolnod, vagy akár 8 ezer kilométert utaznod. Vedd az irányt inkább a legnagyobb spanyol sziget felé - Mallorcára. Tárt karokkal fog fogadni a már-már giccses türkizkék tenger, a helyi finomságok, de úszhatsz a delfinekkel és meglátogathatod a Sárkánybarlangot is. Ha Mallorca felé kacsingatsz, de még mindig nem vagy biztos benne, miért is érdemes ide utaznod, akkor tarts velünk!

Az éhségnek esélye sincs

A legtöbb cikk, a tengerparti úti célokról a strandokkal és a tiszta türkiz kék vízzel kezdődik, igen igen erről is írunk, de egy kicsit később. Legyünk őszinték, egész életünk ugyanis akörül forog, hogy mit is fogunk enni. És ki nem szereti a spanyol konyhát? Finom ételekből válogathatnak a húsimádók és a vegetáriánusok egyaránt! Kitűnő előételeknek számítanak a sertéshúsból készült kolbászok, a sobrassada és a butifarra, amelyek ízét tökéletesen kiegészíti a fehérbor. A vegetáriánusokat és vegánokat biztosan elkápráztatja a tumbet - már a 16. század óta népszerű, egyesíti a padlizsán, a burgonya, a paprika és a paradicsom ízeit. Haza ne gyere anélkül, hogy ki ne próbálnád a frissen sült paellát a tenger gyümölcseivel. És ne felejtsük el a hagyományos tapast, tökéletes vacsora egy étteremből, ahonnan kilátás nyílik a naplementére. A spanyol gasztronómia valami megfoghatatlan hangulatot hordoz magában. Már csak emiatt se fogsz akarni hazatérni.

Sárkánybarlang

Négy lenyűgöző cseppkőbarlang, amelyek 2,5 km-es ösvénnyel vannak összekötve. A sziget keleti partján találhatjuk meg, Manacor és Porto Cristo városok között. Bár sok turista helyi utazási irodák segítségével látogatják meg őket, megteheted ezt akár magad is, sőt sokkal olcsóbban. A fővárosból, Palma de Mallorcából könnyen tudsz autót bérelni, és kevesebb, mint egy óra alatt tudsz eljutni oda. A tömegközlekedés már korlátozott, de egy pár busz azért megfordul a nap folyamán. A belépők ára 4.600 Ft körül mozognak, amelyeket ITT tudsz megvásárolni, mivel pontos időpontra tudod előre megvenni, így könnyen elkerülhető a hosszú sorban állás. Nem marad más hátra, mint élvezni a túrát Európa legnagyobb földalatti tavához (Martel). A hab a tortán a klasszikus zene koncert. A helyiek csak remélik, hogy nem ébreszti fel a sárkányt, mivel a legenda szerint már évekkel ezelőtt befészkelte magát a barlangba.

Víz alatti látványosságok

Igen, a mallorcai strandok pont úgy néznek ki, mintha egy Karib szigeteki képeslapot néznénk. Fehér homok és türkizkék tenger, ameddig a szem ellát. Kár lenne csak a parton sütkérezni és nem kipróbálni Mallorca víz alatti világát. Iratkozz be egy búvártanfolyamra. A legjobb hely erre, a sziget déli részén található szikláspart, mivel a víz tiszta és kezdők számára is megfelelő. Egy csomó barlang, alagutak és tönkrement roncsok várnak, amelyeken kövér tonhalak és veszélyes kinézetű kardhalak vezetnek körbe.

Legfrissebb