Nászéjszakai forróság: aludjon a világ legaktívabb vulkánján

  • szállás
  • 2017.06.17
    20:05
  • travelo.hu
Ha éppen nem tör ki, életre szóló élmény lesz. Ha mégis, akkor meg pláne.

Ha esetleg eddig úgy érezte, hogy sivár és unalmas az élete, akkor ideje feldobni egy-két igazán forró éjszakával. Márpedig ezen az apró Airbnb szálláson a forró éjszaka fogalma új értelmet nyer: a világ legaktívabb vulkánjával kell ugyanis együtt hálnia – írja a Travel and Leisure.

Az Airbnb rendszerében Phoenix House néven futó ajánlat egy éjszakára akár már 90 dollárért kibérelhető. Az egyszobás házikó mindössze hat kilométerre fekszik attól a vulkántól, amely 1983 óta összesen hatvanhatszor tört ki. A házat teljes egészében megszilárdult láva öleli körbe, a nem is olyan messzi távolban pedig a vulkán füstölgését szemlélhetik a vakmerő lakók.

A tengerhez is közel fekvő negyvenegy négyzetméteres kunyhó nappalival, galériás hálószobával, konyhafülkével és fürdőszobával rendelkezik. Nem hiányzik a nagysebességű wifi sem. Tulajdonosa, Jade úgy reklámozza, hogy ezen a helyen újjászülethet a látogató. Ha pedig valaki fokozni szeretné az élményt, nála még jógaórákat is vehet.

Ha szeretnénk kicsit magunk mögött tudni a lávamező, a közeli tenger csodás alternatívát jelent. Emellett vízesések, fekete vulkáni hamu borította strandok és meleg, geotermikus források is kényeztetik az erre tévedő kalandort.

Ha túl tud lépni a gondolaton, hogy éjjel bármelyik pillanatra vulkánkitörésre ébredhet, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy el tud aludni ezzel a gondolattal, ennél különlegesebb szállása aligha lesz másutt a világon.