7 természet alkotta alagút, melyektől eláll a lélegzeted!

Rabindranath Tagore, a hindu költő egyszer azt mondta, hogy a fák képesek meghallgatni az eget és beszélni vele, egyfajta köteléket alkotnak ég és föld között. Mi hisszük, hogy a fák és virágok nyugtató hatással vannak az emberekre, szebbé varázsolhatják napjainkat és egy picit kiragadnak a mindennapi rohanó világból. Szeretnél egy kicsit megpihenni a mindennapi teendőktől és relaxálni? Tarts velünk, nézd meg a világ 7 legszebb természet alkotta alagutat és bizonyosodj meg arról, hogy az anyatermészet a legjobb tervező a világon.

Wisteria alagút Japánban

Túl szép, hogy igaz legyen? A virágzó akác alagutak tényleg úgy néznek ki, mint egy festmény. Az egyetlen különbség az, hogy ez valóságos, kellemesen illatos és néha még a lágy szellő hatására mozog is. Ezeket a fenomenális alagutakat egyszer egy évben tapasztalhatod meg. És mégis hol? Minden tavasszal Japánban, a Kawachi Fuji kertekben. A kertek 6 órás autóútnyira fekszenek Tokiótól. Egyébként Kawachi Fuji 2 alagúttal is büszkélkedik, az egyik 80m a másik 220 m hosszúságú. A hulló fehér, rózsaszín és lila szirmok olyan erős érzéseket váltanak ki az emberekben, hogy már ősi versekben is említették ezt a helyet.

Sötét sövény (Dark Hedges), Észak-Írország

Észak-Írország legtöbbet fényképezett helye ez a gyönyörű és sötét faalagút. A világhírű Trónok harca sorozatban is megjelent. A hely varázserejét rögtön érzékeled, amint kilépsz a kocsidból. A bükkök ezen az útvonalon a 18. században lettek kiültetve a Stuartok által, akik nagy hatást szerettek volna kelteni vendégeiken, és valljuk be a természet az egyik legnagyobb varázsló. A fák az évszázadok alatt egyesültek és manapság ilyen gyönyörű kilátást biztosítanak.

Szerelemalagút, Ukrajna

Sok utazó és fotós a világ minden tájáról csakis amiatt látogat el Ukrajnába, hogy meglátogassa ezt a figyelemreméltó helyet, amely nyugat-ukrajnai kisvárosban, Klevannál található. Az alagút teljesen körülöleli a vasutat. Ami még érdekesnek számít, hogy az első pár száz méter teljesen normálisan néz ki. Később megjelennek a zöld köntösbe bújt fák. Ally Sadovnyk, a helyi újságíró szerint az alagútnak nincsenek romantikus gyökereik, bár az elnevezése ezt sugallja. A második világháború idején egy katonai bázis épült ide, ahova a vasút is vezetett. Ezt a faalagutat pedig azért alakították ki, hogy elrejtsék a katonai szállítmányokat a kíváncsi szemek elől.

Ösvény, amely a Halnaker szélmalomhoz vezet, Anglia

Sokan bizonyára hallottátok azt a mondást, hogy nem a cél a fontos, hanem az utazás. Ez a mondás teljesen igaz a Halnaker szélmalom esetében, amely az angol Sussexben található. Fa alagút inkább hasonlít egy meséből kiragadott filmre, mint egy helyre a valós életből. Sokan a szélmalmot csak az odavezető út miatt látogatják meg. A hab tortán már csak a 18. században épült szélmalom, amely egy domb tetején áll. Az igazi jutalmad a dombra mászás után a zöldellő kilátás lesz a közeli farmra.

Sakura alagutak Japánban

A virágzó sakura cseresznye virágok Japánban nagy dolognak számít az egész nemzet számára. Hónapokkal a virágzás előtt (március vége-május eleje) szinte mindenhol feltűnnek képek a sakura cseresznyékről. A műanyag kávés bögréktől, az olcsón dekorációkon át, amelyeket szupermarketben vásárolhatunk meg és a különleges időjárás bemondásokon keresztül, amelyek visszaszámolnak a virágzás kezdetéig. A sakurák rövid élete szimbolizálja a szépséget és a mulandóságot is. Egyszerűen megfogalmazva az itteni cseresznyevirágzás egy életre szóló élménnyel ajándékoz meg minden látogatót. Faalagutakat a virágzás alatt szinte mindenhol találsz, gyakran az átlagos utcácskákban is.

Oak Alley Plantation Louisiana

Az Oak Alley Plantation egy történelmi ültetvény, amely a Mississippi folyó partján, Louisianában található. Az Oak Alley a rezidenciától egészen a folyóig vezet. A 240 méter hosszú kétsoros tölgyfa ültetvényt a 18. században ültették. Tehát sokkal előbb, mint a háttérben lévő házat, amelyet csak 1839-ben építették fel. Az ültetvényen a rabszolgák egykori lakhelyeit is felújították, akik sokszor a saját vérükkel járultak hozzá ennek a mesés hely kiépítéséhez. Ma már legalább ilyen módon tisztelegnek az emlékük előtt.

Bambuszsor, Arashiyama Japán

Akár gyalog vagy kerékpárral, séta a buja zöld bambusz ligetben, Kyoto közelében az egyik legjobb élményt nyújtják Japánban. A hely különösen vonzó, különösen, ha fúj szél és bambusz hatalmas törzse egyik oldalról a másikra dől. Amúgy, bambuszt Kyotoban szinte mindenhol találhatunk. Már évszázadok óta nagyon értékes alapanyagnak számít. Így nem is csoda, hogy vásárolhatunk bambuszból készült bögrét, kosarat, de akár szőnyeget is.