Az örök nyár birodalma

  • külföld
  • 2017.06.23
    14:17
  • repjegy.hu
A floridai Miami az egyik legtisztább város az Amerikai Egyesült Államokban, ami nem annyira a nevezetességeiről, hanem inkább az éghajlatáról híres. Az egész évben állandó napfény, a meleg időjárás miatt ide főleg a pihenni vágyók járnak, hiszen a homokos tengerparton, a pálmafák árnyékban koktélt iszogatva lehet élvezni az óceán morajlását.

Florida teljes egészében Észak-Amerika keleti oldalán fekszik, ezen belül Miami az állam déli csücskében található. Hatalmas kikötőjéről is ismert, amely egyike a legnagyobb befogadóképességűeknek a világon. Ebből is látszik, hogy a kereskedelem és az idegenforgalom járul hozzá leginkább a város gazdasági hatalmához. Trópusi- és szubtrópusi éghajlata mellett az is hozzájárul a város hírnevéhez, hogy rengeteg film és sorozat játszódik. Filmek közül a leghíresebb talán A sebhelyes arcú, a sorozatok közül pedig a Miami Vice, a CSI: Miami helyszínelők, a Kés/alatt és a Dexter.

Miamiban ne lepődjünk meg azon, hogy az emberek többsége nem angolul szólal meg. Három hivatalos nyelv is van, a francia eredetű haiti kreol, az angol és a spanyol – utóbbit pedig az itt élők több mint fele beszéli. Belvárosa tipikus amerikai nagyvárosi, tele felhőkarcolókkal, irodaházakkal és szórakozóhelyekkel. Ha itt járunk, érdemes eredeti „lelőhelyükön" megkóstolni a citrusféléket, a narancsot, a citromot és a mandarint.

A városból érdemes ellátogatni a tőle 6 kilóméterre fekvő Miami Beach-re, egy mesterséges szigetre. A déli részén található South Beach-et a Lincoln Roadon át érdemes bejárni, ahol rengeteg szórakozóhelyet és éttermet találhatunk. A szigeten találjuk továbbá az art deco stílusú épületeket, amelyek nem csak gyönyörűek, de egyben az ottani bulinegyednek adnak helyet. Az óceán legszebb kékjét is az itteni Nikki Beach-en csodálhatjuk meg.

Miamiba tehát nem elsősorban gyönyörködni vagy a múltba révedni járunk, hanem a szó pozitív értelmében semmit se csinálni – azt viszont a lehető legjobb és legszebb körülmények között.

Miami kisokos

Repülőtér:Miami Intl
Távolság a városközponttól : 13 km.

Florida államban a Miami repülőtér rendelkezik a legnagyobb forgalommal, melynek jelentős része a Latin-Amerika felé induló járatokból áll, valamint ez a reptér az American Airlines légitársaság központja is.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A repülőtérről Miamiba való eljutáshoz először el kell utazni a Miami Central Állomásra az erre kialakított vasút igénybevételével, majd az állomásról lehetőség van továbbutazni busszal és metróval is Miami belvárosa felé.

Legfrissebb