Viva la Madrid!

  • külföld
  • 2017.06.25
    20:19
  • repjegy.hu
Spanyolország fővárosa, Madrid, a szó minden értelmében az ország szíve: nem csak a közigazgatás miatt, hanem mert földrajzilag is pont középen helyezkedik el.

Ha valahol, Madridban igazán elkaphatjuk azt a bizonyos spanyol virtust és vele együtt a nyugodt, délutáni sziesztákat is, amelyek hozzá járulnak az itt élők kedélyességéhez – no meg hosszú élettartamukhoz is. Turistaként azonban érdemes a látnivalók felkeresésével tölteni a napokat, hiszen van belőlük bőven.

Az elsőszámú célpont általában a Királyi Palota, nem is véletlenül: a barokk stílusú épület falait Velázquez, Caravaggio és Goya festményei ékesítik, de bejárhatjuk a fegyvertárat, vagy a Királyi Könyvtárat. Kifelé menet pedig ne felejtsük ki a Plaza de Orientét, az egyik legszebb, szökőkutakkal és szobrokkal is díszített parkot. Hasonlóan szépen kialakított tér a Plaza de Cibeles, ahonnan további látnivalókat is könnyen elérhetünk.

A Palota után a másik fő nevezetesség a Museo del Prado, azaz a Madridi Nemzeti Múzeum. Itt elsősorban a már fent is említett spanyol festők alkotásaival találkozhatunk, de Rembrandt, Rubens, Botticelli, Tiziano, Giorgione és Raffaello képeit is őrzik itt. Közvetlenül a múzeum mellett van a Királyi Botanikus Kert, amely nevéhez méltón rengeteg fával, növénnyel és virággal büszkélkedhet, valamint herbáriumát és üvegházait is bejárhatjuk.

Madrid ugyanakkor nem véletlenül az ország gazdasági központja, a több száz éve fennálló épületek mellett rengeteg a modern iroda- és lakóház. Ezek közül csak egyet emelnénk ki, ami ötletesen keresztezi a régi különleges stílust az újjal: a ferde ikertoronyokból álló Európa kapuja.

Ha pedig itt járunk, kihagyhatatlan a Santiago Bernabéu Stadion, a Real Madrid székhelye. Nem csak focirajongóknak ajánlott a bejárása, hiszen mégiscsak az egyik leghíresebb stadionról beszélünk. A túrák ráadásul tényleg tartalmasak: leülhetünk a kispadra, bejárhatjuk az öltözőket és a VIP-páholyt is, felmászhatunk a legmagasabb pontjára, szóval abszolút megéri befizetni rá.

Legfrissebb