Portugália és Spanyolország legszebb partjai!

Portugália és Spanyolország az Ibériai-félszigeten fekszik. Mind a két ország ismert a mediterrán klímájáról, a temperamentumos helyiekről és a fűszeres gasztronómiáról. És ezen kívül, még az is közös bennük, hogy gyönyörű tengerpartokkal vannak megáldva. Megnéztük a két ország strandjait és kiválasztottuk a nekünk legjobban tetszőket. Nézd meg őket te is!

Cala en Porter, Menorca, Spanyolország

A mészkő sziklák egy védett öblöt hoztak létre puha homokkal, amely tiszta, nyugodt vízbe vezet.

Praia da Marinha, Portugália

A gyönyörű szikláknak és tiszta, nyugodt vizének köszönhetően a Marinha-t általában az egyik legjobb strandnak tartják Európában és a világon egyaránt.

Praia da Falesia, Portugália

A tengerpart a narancssárga vörös sziklákról kapta hírnevét, amelyek elképesztő háttérként szolgálnak a majdnem négy mérföldes hosszúsagú parton.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanyolország

Formentera "legdivatosabb" strandja, ahol pihenhetsz, lábaidat lógathatod a vízbe, a türkizkék víztől néhány méterre pedig élvezheted a pescado a la sal (sóban sült halat).

Playa de Las Catedrales, Galícia, Spanyolország

A galíciai tengerparton egy kis homokszakasz rejtőzik, ahol a természetes kőívek egy járható "székesegyházat" alkotnak az alacsony dagályban.

Playa del Silencio, Asztúria, Spanyolország

Homokos kavicsos strand nyugodt vizekkel, ideális snorkelinghez. A látvány gyönyörű, hisz a part sziklákkal és mezőkkel van körülvéve.

Praia da Adraga, Portugália

Ez a lenyűgöző strand a Sintra-Cascais Természetvédelmi Parkban, körülbelül egy órára Lisszabontól fekszik. Ideális szörfözésre és a naplementét sem szabad kihagyni. ;)

Praia de Odeceixe, Portugália

A Vicentine Coast Natural Park belsejében a homokos Odeceixe a Seixe folyó torkolatánál helyezkedik el, és a szörfösök körében népszerű.