3 dolog, amit ne hagyj ki, ha Tapolcán jársz

  • itthon
  • 2017.07.26
    12:23
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Néhány tipp, hogy mit ne hagyj ki, ha a nyarat nem a zsúfolt strandon akarod tölteni, de mégis ragaszkodsz a Balaton közelségéhez.

Tökéletes úticél nyáron a mediterrán hangulatú Tapolca, hiszen romantikus sétákat tehetünk a Malom-tó partján, hűsölhetünk a barlangok egyikében, de akár a Balatonhoz is leruccanhatunk egy fürdőzésre, ha a kedvünk úgy hozza.

3 dolog, amit ne hagyj ki!

1. Keresd meg a Fürge Csellét a Tapolcai-tavasbarlang vizében!

A helyi hagyomány szerint szerencsét hoz, ha valaki a Tavasbarlang vizében megpillantja a Malom-tóból a barlang vizébe alkalmanként felúszó apró halacskát. Ha nem járunk sikerrel, akkor is élményt nyújt a több mint 3 km hosszú barlang, aminek néhány száz méteres szakaszát csónakkal is megtehetjük, élvezve a barlang nyújtotta kellemes hűvös levegőt a nyári kánikulában.

2. Sétálj kéz a kézben a Malom-tó partján!

A tó kihagyhatatlanul ideális egy romantikus sétára. A rómaiak még malmok meghajtására használták a felduzzasztott patak vizét, de a történelmi gyökerektől elszakadva is biztosan élvezni fogjuk a tó és a mediterrán hangulatú házak atmoszféráját. Ha elfáradunk érdemes beülnünk egy teraszra, ahol egy kávé mellett pihenhetjük ki fáradalmainkat.

3. Kóstold meg a bormúzeum borait!

Ha a séta után melegünk lenne, hűsölhetünk egyet a tapolcai borkereskedők által a Malom-tavat övező épületek alatt kialakított, több ezer hektoliter bor tárolására alkalmas, pincék egyikében is. Itt működik a Szent Antal Bormúzeum, ahol a helyi borokat kóstolása mellett a borok történetével és tradicionális szőlőtermesztéssel is megismerkedhetünk.