Budapest föld alatti rejtett arcáról készült kisfilm

  • itthon
  • 2017.08.26
    13:19
  • turizmus.com
Egy hét alatt több mint 1,1 millió nézőt ért el világszerte a CNN Great Big Story nevű csapatának első, Budapestről szóló kisfilmje, és áradnak a pozitív, elragadtatott kommentek mind a YouTube-on, mind a Facebookon - olvasható az MTÜ hírlevelében.

A kisfilmet a Molnár János-barlangban forgatta a Great Big Story néhány héttel ezelőtt a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével, és olyan szemszögből mutatja be Budapestet, amely még az itt élőket is meglepi.

A videót augusztus 8-án töltötte fel a weboldalára, a YouTube-ra és a Facebookra is a Great Big Story. A stáb búvárokkal együtt merült le a kristálytiszta vízű barlangba, és azt mutatják meg: még egy olyan pezsgő nagyváros, mint Budapest is tele lehet rejtett kincsekkel, és képes arra, hogy egy eddig szinte ismeretlen arcát mutassa meg a világnak.

A CNN Great Big Story nevű csapata azért alakult meg annak idején, hogy nyisson az ezredforduló környékén születettek, a fiatal korosztály felé is, azok felé, akik nem tipikusan a hírcsatorna nézői. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a Facebookon több mint 4.5 millió követőjük van, a YouTube-on pedig 1,2 millióan iratkoztak fel a csatornájukra.

A Budapest titkos vízalatti világáról szóló kisfilmjük viszont még a többi videójukhoz képest is kiemelkedően népszerű: már az első 24 órában 250 ezernél tartott a megtekintések száma, egy hét alatt pedig elérte az 1,1 milliót. A kommentekből pedig az látszik, hogy szinte mindenki el van ragadtatva a magyar fővárostól és annak föld alatti világától. Többen írták azt, hogy már jártak Budapesten, de ezek után még biztosabb, hogy vissza fognak térni, de olyanok is vannak, akik azt írták: most került fel a bakancslistájukra a magyar főváros. Többen az ismerőseiket jelölik be a kommentekben, és azt kérdezik tőlük: legyen-e Budapest a következő város, amit meglátogatnak, és sokan – köztük magyar kommentelők is – azt írják: nem is tudtak eddig arról, hogy egy ilyen rejtett föld alatti világ van Budapest alatt.