Hamarosan eltűnhet a világ legkevesebb turistát vonzó szigete

  • hírek
  • 2017.08.28
    20:33
  • Turizmus Online
Természeti adottságai alapján turistaparadicsom lehetne, mégis évente csak kétezren látogatják a csendes-óceáni szigetet, mely várhatóan a következő évszázadra teljesen eltűnik majd.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO legfrissebb jelentésében olvasható, hogy 2016-ban Tuvalu szigete fogadta a legkevesebb látogatót, összesen kétezer turistát. A sziget klímája és természeti adottsága alapján ez a szám meglepő.

Tuvalu egy óceániai állam, szigetország, a Polinéziához tartozó Ellice-szigetek területén, Hawaii és Ausztrália között. Legközelebbi szomszédai Kiribati, Szamoa és a Fidzsi-szigetek. Négy szigetből, és öt valódi korallzátonyból áll.

Vatikán és Nauru után a legkisebb népességgel rendelkező ország a Földön. Az ENSZ második legkisebb népességű tagállama.

Érdekesség, hogy a szomszédos Kribatit a jelentés szerint több mint dupla annyian, mintegy ötezren keresték fel az elmúlt évben.

Tuvalunak 10 000 fős lakossága van. Erős a hagyományos helyi kultúra, az ott élők kosárszövéssel és fafaragással foglalkoznak. A fő sziget, Funafuti, melynek nyugati oldalán található a Funafuti természetvédelmi terület. A természeti adottságok kedveznek a búvárkodás és a sznorkeling szerelmeseinek.

A jelentés szerint a klímaváltozás miatt az ország teljesen eltűnhet a következő évszázadra, a drasztikusan növekvő tengerszint következtében.