5 gyönyörű világítótorony, ahol nyaralhatsz is

  • szállás
  • 2017.09.29
    19:39
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Amikor valami igazán különleges szálláshelyet keresel, a határ a csillagos ég. A faházaktól a magánszigetekig, beleértve az elvarázsolt barlangot vagy a repülőgépet, tényleg bármi lehetséges. A legújabb szenvedély: a világítótorony.

Ezeket az ódon tornyokat általában csak kirándulásokra nyitották meg, magántulajdonosok és szervezetek felújították őket, és bérelhető ingatlanokat csináltak belőlük, épp időben a következő tengerparti kalandodhoz.

És mi a legjobb része? Minden ingatlanhoz 360 fokos, lélegzetelállító kilátás jár a tetőről. Emeld új magasságokba a vakációzást azzal, hogy lefoglalsz egyet a mesébe illő világítótornyok közül!

1. Marlera-világítótorony (Medulin, Horvátország, 161 $/éj)

Ha menedéket keresel egy elvonulós vakációhoz, ez az Airbnb-lakás a neked való. Minden reggel gyönyörű napkeltére ébredhetsz, az ablakon át az Adriai-tenger fantasztikus partjaiban gyönyörködhetsz, és figyelheted, ahogy a hullámok a szikláknak csapódnak.

Rengeteg hely van szórakozni, akár odakint a teraszon, akár a kőkandallóval díszített étkezőben, akár a környéken.

2. Wicklow-világítótorony (Wicklow, Wicklow-sziget, 361 $/éj)

Mindössze egy órára Dublintól, dél felé található ez a műemlék, amely az Ar Műemlékvédelmi Bizottság tulajdonában van 1996 óta. A vendégek kihasználhatják a közeli festői ösvények és parti utak nyújtotta élvezeteket, ahol az ír tengerpart látványától a lélegzeted is eláll. Tökéletes célpont egy romantikus kiruccanásra.

3. Hvari világítótorony (Split-Dalmácia megye, Horvátország, 330 $/éj)

A terület ugyanolyan gyönyörű, mint a belső rész, ahol nyolc ember fér el. A világítótornyot körbeveszi az Adriai-tenger, így ha meg akarsz mártózni, csak egy rövid sétát kell tenni a csodálatos vízig.

Egy modern konyha is van, ha vacsorát szeretnél főzni, vagy hivatásos séffé képezheted magad a tulajdonosok irányításával, akik örömmel állnak rendelkezésedre.

4. Sugarloaf Point-világítótorony (Seal Rocks, Új-Dél-Wales, Ausztrália, 278 $/éj)

Kerülj kapcsolatba a természettel, ezzel az ingatlannal, ami a Myall Lakes Nemzeti Parkban található, amely magában foglalja Ausztrália leghatalmasabb tengerparti tavainak egyikét, a Myall-tavat. Felfedezheted a területet a tanösvények mentén, úszhatsz, szörfözhetsz, vagy búvárkodhatsz.

A világítótorony gondnokának kunyhója mellett egy elektromos fűtéssel felszerelt konyha és mosókonyha is helyet kapott benne.

5. Wings Neck-világítótorony (Pocasset, Massachusetts, 500 $/éj)

A gyönyörű tengerparti kilátásáról ismert, Cape Cod az a hely, amit azért válassz, hogy pihenj a parton, friss tengeri ételekkel kényeztesd magad, és helyi kézműves söröket fogyassz, mert a világítótorony mindenhez közel van. Ami egykor az Egyesült Államok Parti Őrségének világítótornya volt, ma egy elbűvölő, történelmi ingatlan, hat ággyal és hatalmas konyhával felszerelve. Mindenképp járd végig a mahagóniból készült csigalépcsőt, hogy a lámpásszobából megcsodálhasd az Atlanti-óceánra néző 360 fokos kilátást.

Legfrissebb