Nyíregyházán nyílik a magyar Legoland

  • hírek
  • 2017.02.25
    11:06
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Európában az ötödik ilyen lesz, 9,5 milliárd forintból építik fel 2020-ra.

A hírt a város polgármestere jelentette be a Faceookon. A Legoland Discovery Center Kovács Ferenc szerint Magyarország egyik legkülönlegesebb turisztikai attrakciója lesz. Európában Berlin, Oberhausen, Isztambul és Windsor után Nyíregyházán épül az ötödik Lego-élménypark.

A bejelentés hátterében az áll, hogy a kormány hivatalosan is közzé tette: támogatja a beruházást.

A berlini LegolandA berlini Legoland

A Legoland Discovery Centerek lényegében Lego-játszóházak, kisebbek a Legoland vidámparkoknál, de az attrakcióik között 4D-mozi és Lego-kockákból épült Miniland makettvárosok is szerepelnek- írja a hvg.hu. Ilyenből a világon 18 hasonló komplexum működik, Európán belül csak Berlinben és Oberhausenben, illetve Manchesterben van ilyen.

A Legoland mellett 3,1 milliárdból négycsillagos szálloda épül Nyíregyházán, 5,8 milliárd forintból pedig az Állatparkot, a Múzeumfalut és a Szabadtéri Színpadot fejlesztik a város honlapja szerint.

Mivel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget, a kormány 102 milliárdot költhet 49 fejlesztésre uniós és hazai pénzből - ez a Magyar Közlönyből derült ki. Ennek a térségnek a része Nyíregyháza is, a Legoland is a térséget érintő fejlesztési programból kap támogatást.