Az utazáshoz hozzátartozik az is, hogy az idegen kultúra részeként felfedezzük annak gasztronómiáját is. Argentínában most mi sem egyszerűbb, hiszen tulajdonképpen tálcán kínálják a jobbnál jobb ajánlatokat.
Az új gasztrotúrák alkalmával igazi ínyencségeket kóstolhatnak az arra járó turisták. A Travel Daily News szerint az ingyenes, vezetett túrák minden hónap harmadik szombatján délután indulnak. Márciusban például a trendi helyi fiatalok ikonja, Federico Cuco bármixer kalauzolja az érdeklődőket. Az év során még számos étterem sorra körül a legkülönbözőbb stílusok mentén: a hagyományos, spanyol stílusú vendéglőktől a kemencés pizzát sütő pizzériákon át egészen az argentin asado házakig, ahol izzó szénen sütik a húst.
Buenos Aires gasztrokultúrája folyamatosan változik, amely egyszerre kínál világhírű steakeket és a bevándorlók hagyományos ételeit, így biztosra vehetjük, hogy a résztvevők nem fognak unatkozni, amikor végigkóstolják a helyi kínálatot.