Éjszakai kalandtúrákra hív a Budakeszi Vadaspark

  • hírek
  • 2017.02.27
    16:12
  • Budakeszi Vadaspark
Eljött a tavasz, ami a Budakeszi Vadaspark életében a hagyományok szerint annyit jelent, hogy a sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.

A látogatók az idei tavasz folyamán is megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe - írja a Vadaspark közleményében. Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még borzongatóbbá.

Bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a lenti időpontok egyikére. A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem- és/vagy fejlámpa), de a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás se maradjon otthon.

Időpontok:

2017. március 3, 10, 17, 24, 31.
Gyülekező a főbejáratnál: 19:00-kor

2017. április 7, 14, 21, 28.
Gyülekező a főbejáratnál: 20:00-kor

A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2 x 50 fős csoport indul.

Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen! A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Az Éjszakai Kalandtúrára a felnőttjegy: 1.450,- Ft, a gyerekjegy (2-14 éves korig): 800,- Ft