Álomszép szabadtéri medencék havas hegygerinceken

  • úti tipp
  • 2017.11.30
    20:29
  • travelo.hu
Az osztrák, a svájci és néhány olasz sípályán már javában tart a szezon, az időjósok szerint pedig a novembert jó eséllyel mi is egy kevés hóeséssel búcsúztathatjuk. És bár nem akkora mennyiséggel, mint az alábbi képeken látható, azért összegyűjtöttünk néhány vizes blokkot, amivel egy kicsit olvasóinkat is a télre hangolhatjuk.

Ausztriában tányér alakú jacuzziban

A tiroli Aqua Dome Hotelben a különleges hegyi wellness élményekre vágyók például egészen biztosan megtalálják majd számításukat. Tizenhárom medencében lubickolhatnak, a kétezer négyzetméteres szaunavilágban pedig kedvükre melegedhetnek, ha esetleg a termálvíz nem lenne elég. A szállodában összesen kétszáz elegáns szoba és lakosztály várja a pihenni vágyókat. És hogy mit lehet errefelé csinálni, ha elég volt a fürdőzésből? A szállodától alig 14 kilométerre található például Ausztria egyik legjobb sícentruma, a Sölden - Ötztal Arena.

A hegy lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így aztán októbertől egészen május elejéig lehet rajta csúszkálni. A közel 150 kilométernyi összefüggő sípályán mindenki megtalálhatja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. Egyébként itt húzódik Ausztria leghosszabb, 13 kilométer hosszú lesiklópályája is, melynek teteje 1800 méterrel magasabban van az aljánál - olvasható a helyről a Síelők.hu ismertetőjében. De számos szórakozóhely és még egy komplett hófalu is berendezkedett a környéken - programból, látnivalóból garantáltan nincs hiány.

Svájcban, hópaplanban

Szintén luxuskörülmények, ám az elegáns belső terek helyett már rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található Le Crans Hotel&Spa vendégeit. A 2009 januárjában nyílt butikhotel hét szobát, hat lakosztályt és négy óriási apartmant rejt, a különleges dizájnról neves belsőépítészek gondoskodtak. A szálloda Le Mont Blanc nevű éttermét a Gault Millau étteremkalauz is ajánlja, borkínálatuk pedig a legkényesebb ízlésnek is megfelel.

Olaszországban dézsában ülve

Domboldalra épített XIX. századi kastély, újragondolt római kori fürdőkultúra és a Dolomitokra néző, lélegzetelállító alpesi panoráma. Mindez a vastag hórétegbe ágyazott óriás melegvizes dézsákból, az épületet kívülről árokszerűen körbeölelő élményfürdőből és a feszített víztükrű medencékből egyaránt élvezhető, még a legnagyobb hóesésben is. A hatalmas birtok épületeiben a stukkókkal és freskókkal díszített szobák a masszázskáddal és a kandalló hatású hangulatfokozó lámpásokkal együtt éppúgy megférnek, mint a vastag gerendákkal megtámogatott, erdei lakra emlékeztető lakosztályok.

A Stelvio Nemzeti Park területén fekvő Bagni di Bormio Resort Courmayeur két nagyobb hotelből és spa központból álló üdülőkomplexum pont ilyen romantikafaktorral csábítja vendégeit. A birtok mintegy 35 kilométerre fekszik Alta Valtellinától, ahol egyébként 2005-ben az alpesi sí világkupát tartották – tesszük ezt hozzá kizárólag a sportszeretők kedvéért, még akkor is, ha tudjuk, sokan egy ilyen helyről csak nagyon indokolt esetben mozdulnának ki.