10 európai város, ami hóban még szebb

A téli utazásnak is megvannak az előnyei: jóval kevesebb turista, alacsonyabb árak, és amennyiben még hó is akad, pompázatos látvány. Íme, tíz hófedte város, amely télen még csodásabban mutat.

Qaanaaq, Grönland

Qaanaaq egy aprócska város a világ legészakabbra található települései közül, amely igazán megér egy misét. A színes házak és a fehér táj kontrasztja meseszép képet alkot, ráadásul itt találhatók az utolsó sarki vadászok is.

Bled, Szlovénia

A tündérmesébe illő Bledet egyre többen rohamozzák meg, az évnek ebben a szakaszában viszont üdítően "üres". Az erdők ölelésében fekvő kastélyt viszont pont ilyenkor jó felfedezni, egy jó adag forralt bort kortyolgatva.

Hallstatt, Ausztria

Hallstatt maga a valóra vált álom, amikor a hőmérséklet lecsökken és hó lepi a tájat. Az autómentes utcákon sétálni épp olyan érzés lesz majd, mint amikor gyerekkorunkban iskolaszünetet rendeltek el a nagy hó miatt, és mi büntetlenül élvezhettük a szabadságot.

Bergen, Norvégia

A téli Bergen a karácsony tökéletes kivetülése, a város pedig ilyenkor sokkal inkább emlékeztet nemzeti parkra, mint önmagára. A közeli Os településén ráadásul az utakat sem tisztítják meg, így az ott lakók síelve mehetnek bevásárolni.

Koppenhága, Dánia

A hygge hazája és az ENSZ legboldogabb városa télen egészen új arcát mutatja. Hócsatázzunk egész nap, aztán este a bárokban melengessük fel fagyos ujjainkat.

Åelsund, Norvégia

A Norvégia nyugati partján fekvő települést 1904-ben szinte újjá kellett építeni, miután egy tűzvész majdnem elpusztította. Azóta art-noveu stílusa miatt híresült el. Az Aksla hegyről kiváló panoráma tárul elénk.

Innsbruck, Ausztria

Zaha Hadid építészete, piacok és partmenti kávézók. Egész évben csalogató hármas, de télen még inkább.

Tallin, Észtország

Észtország fővárosa remek célpont lehet egy hétvégi kiruccanásra, amikor elbújnánk a világ elől. Bár zöldellő mezői is lenyűgözőek, ilyenkor mutatja meg igazi arcát a város.

Szentpétervár, Oroszország

Szentpétervár talán csak második legnagyobb városa Oroszországnak, de ha építészetről van szó, mindenkit leköröz. És nem kell mondanunk, a fehér hóréteg még jobban kiemeli szépségét.

Gdansk, Lengyelország

Varsó és Krakkó talán ismertebb, mint Gdansk, és a Balti-tengeren található homokos partjai miatt nyáron vonzóbb lehet, télen egyszerűen meseszép.

Legfrissebb