Éjszakai lények: hova menjünk a gyerekekkel sötétedés után?

Gyerekkorunk egyik legjobb mókája volt, amikor titkon egész éjjel fennmaradtunk, hogy valami izgalmassal rúgjunk ki a hámból. Az utazás alatt sem kell este 8-kor rögvest ágyba dugni a gyerekeket. Íme, öt tipp, amivel éjszaka is szuperül szórakozhatunk.

Éjféli ünneplés Marrákesben, Djemaa el-Fna piacán

Marokkó fővárosának színes piaca folyton nyüzsög és bármelyik napszakban képes elvarázsolni, legelbűvölőbb arcát talán mégis éjjel mutatja. Nézzünk fel az ellenállhatatlan afrikai égboltra, aztán vándoroljon le a tekintetünk a kígyóbűvölőkre, a színes-illatos fűszerekre, az ízlésesen elrendezett gyümölcsökre és portékákra. Kortyoljunk gyümölcslevet, miközben jót nevetünk a mutatványosok vállán helyet kapó majmokon.

Kiknek ajánljuk? Olyan gyerekeknek, akik nem bánják, ha felnőttként bánnak velük és szeretik az egzotikumokat.

Alternatíva: Bangkok éjszakai piaca, az Asiatique kereskedelmibb jelleget ölt, viszont óriáskerék is várja a lurkókat.

Az Északi fény Finnországban

Az északi fény jó pár ember bakancslistáján foglal el előkelő helyet, nem vétlelenül. Bár a hidegben várakozni a fények táncára még a felnőtteknek is erőt próbálni, nemhogy egy gyerekre, olyan élméynt jelent, ami egy életre elraktározódik. Ha biztosra akarunk menni, október és március közé tervezzük a túrát, és látogassuk meg a rénszarvasokat és a Mikulást is, aztán építsünk hóembert, este pedig érdekes történetekkel szórakoztassuk a gyerekeket.

Kiknek ajánljuk? Mini felfedezőknek, kalandokra vágyó gyerekeknek.

Alternatíva: Hozzuk közelebb a csillagtúrát az otthonunkhoz! Szedjünk össze pokrócat és párnákat, tárazzunk be finomságokkal és forró csokival, no meg persze távcsövekkel, és indulhat az éjszakai csillaglesés.

Cserélj személyiséget egy éjszakára Washington D.C-ben!

Ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer a 007-es ügynök bőrébe bújik? A washingtoni Nemzetközi Kém Múzeumban titkos személyiséget és küldetést is kapnak a gyerekek, amellett, hogy megtanulják, hogyan törjenek fel kódokat, gyűjtsenek be információkat és derítsenek fényt a besúgókra. A határidő hajnalig szól, addig kell a küldetést teljesíteni. És még mielőtt a felnőttek azt hinnék, ők addig végigunják az éjjelt, hát tévednek: az akcióba bizony őket is beszervezik.

Kiknek ajánljuk? Tudásra szomjazó gyerekeknek.

Alternatíva: London kis tudósoknak szerveznek ottalvós bulit a Londoni Tudomány Múzeumában, Ausztráliában pedig őskori leletek között alhatunk.

Vonatozzunk Párizstól Velencéig!

Hálókocsiban utazni és keresztülszelni vonattal a fél világot nemcsak a felnőtteknek lehet izgalmas kaland, de a gyerekeknek is. Arról nem is beszélve, hogy mindenki új oldalát ismerheti meg a kihívás során.

Kiknek ajánljuk? Tapasztalt utazóknak és a vonatozás kis szerelmeseinek.

Alternatíva: A Caledonian Sleeper Londontól Skóciáig visz, exluzív élményt nyújtva, a The Ghan pedig Ausztráliát szeli keresztül.

Szerezz új barátokat a szingapúri éjszakai szafarin!

A természet néha éppen éjjel mutatja meg igazi arcát, amikor a vadonban olyan állatok is előmerészkednek, akikkel nappal talán sosem találkozhatnánk. Ilyenkor sokkal valódibbá és persze izgalmasabbá válik az élmény. A 40 perces túra során 6 földrajzi zóna állatállománya mutatkozik be: a tigrisek, elefántok és leopárdok mellett például malajziai tapírral is találkozhatunk.

Kiknek ajánljuk? Természet- és állatbarát gyerkőcöknek.

Alternatíva: Ha máshol nem, a Disneyworldben mindig tárt karokkal várnak bennünket egy éjszakai szafarira.