10 ok, miért kellene még idén nyáron meglátogatnod Skóciát

Ha idén szívesen lecserélnéd az all inclusive nyaralást egy igazi kalandos utazásra, akkor van egy jó tippünk. Skóciában sokkal több lakozik a Loch Ness-i szörnynél, a skót szoknyás férfiaknál és a whiskynél (bár egyik sem elhanyagolható). Tudtad, hogy a golf hazája? És azt, hogy az egyik kisvárosban klónoztak egy Dolly nevű bárányt? Na és azt, hogy itt él a legtöbb vörös hajú ember a világon?

1. Titokzatos Edinbura

Miután kilépsz a skót főváros utcáira két dologra jössz rá szinte rögtön. Az itteni utcák olyanok, mintha egy titokzatos mese másai lennének és mindenki “Edinbura”-nak nevezi. Edinburgh fényesen pompázó sztárja az egyedülálló középkori vár, amely a város fölött egy hatalmas sziklán fekszik. Csak ajánlani tudjuk a meglátogatását. Ha nemcsak kívülről, hanem belülről is szívesen bejárnád, ajánljuk az audioguide használatát. A belépő pár fontba kerül és betekinthetsz az építmény és Skócia múltjába is.

A váron kívül, érdemes meglátogatni az egymérföldes utcát – a Royal Mile-t, a modern Parlament épületét, a királyi rezidenciát – a Holyrood Palace-t vagy a kialudt vulkánt – az Arthur´s Seat-et, de mindenképp barangold be az utcákat. Mert pont ott találod a leghangulatosabb pubokat és éttermeket, de azoknak is tetszeni fog, aki egy kis bevásárló körútra indulnának. A jól ismert brit márkák nagyszerű választékot kínálnak, mint például a Topshop, a River Island vagy a Primark.

2. Félsz a sötétben?

Vígjátékok helyett horrorokban utazol? Akkor a megfelelő helyen vagy. Edinburgh sokféle ún. Ghost Tours-t kínál, már csak választanod kell. Az éj leple alatt látogathatsz meg egyébként zárt temetőket, földalatti járatokat, börtönöket vagy kísérteties házakat.

3. Valami a művész lelkek számára

Ha valami igazán szokatlan és világszínvonalú élményben szeretnél részesülni, irány Edinburgh augusztusban. A Fringe Fesztivál minden évben több tízezer művésznek az otthona a világ minden tájáról. Számos színházi, tánc, komédia, cirkusz, zene vagy kabaré előadást nézhetsz meg. Ez az esemény három hétig tart, és a világon a legnagyobb a maga nemében. Kedvenc előadóiddal és énekeseiddel is találkozhatsz. [

Legfrissebb