Ez a világ legbarátságosabb városa

  • külföld
  • 2017.03.08
    10:31
  • origo.hu
Ha valaki járt már Dublinban vagy Madridban, az tudja, hogy az ott élők igencsak komolyan veszik a társasági életet. A Hostelworld most közzétett listáját mégsem ezek a városok vezetik, hanem a svédországi Göteborg.

A szállásközvetítő cég 12 ezer embert kérdezett meg Barcelonától Szöulig arról, hogy milyen a társasági életük. Mennyire kedvesek az idegenekkel? Szeretnek-e bulizni minden éjszaka? Milyen gyakran mennek el étterembe a barátaikkal? A Hostelworld tíz kategóriát vizsgált, amelyek összesítve arról adnak képet, hogy a világ nagyvárosaiban mennyire barátkoznak és élnek társasági életet. Az eredmény sokaknak meglepő lehet.

1. Göteborg, Svédország

Sokan azt sem tudják, merre keressék a térképen, de ez a város nyerte el az első helyet a felmérésben. Szinte minden kategóriában magasan teljesített, de a társasági élet fontossága, a közösségi tudat és közösségi média terén ráadásul az élen végzett.

2. Stockholm, Svédország

A második helyen is egy svéd város, Stockholm áll. A főváros a liberális hozzáállásban végzett az élen, és a cég szerint ideális célpont egyedülállóknak egy városlátogatásra.

3. Chicago, USA

A szeles város az egyik olyan hely, ahol az emberek nagyon gyakran járnak el barátaikkal étterembe.

4. Boston, USA

Az étteremlátogatás itt is gyakori program, ahogy a barátokkal is szívesen találkoznak.

5. New York, USA

Itt is főként a közös étkezés hozza össze a barátokat, de "a város, amely soha nem alszik", egyébként is sok közös programot kínál.

6. Koppenhága, Dánia

Van egy speciális dán kifejezés, a hygge, ami arra utal, hogy a dánok szeretnek áthívni otthonukba barátokat. A társasági élet mellett a dán főváros a toleranciájáról is ismert.

7. Madrid, Spanyolország

A bulijárók Mekkája, ahol reggelig tart a fiesta, és mindig van alkalom egy kis barátkozásra.

8. Róma

A helyiek híresek a barátságosságukról, így könnyű bárkitől segítséget kérni az utcán, vagy új barátokat szerezni egy klubban.

9. Hamburg, Németország

A német kikötőváros az egyik legbefogadóbb a világon, könnyen lehet ismerkedni a helyiekkel.

10. Dublin, Írország

Kevés jobb dolog van a világon, mint egy kocsmában iszogatni a barátainkkal, és közben élő zenét hallgatni. Márpedig Dublinban nem nehéz ilyen kocsmát találni.