Svájc a világ legjobb országa

  • külföld
  • 2017.03.12
    12:48
  • travelo.hu
Harminchat ország huszonegyezer szavazója vett részt a világ legjobb országa felmérésen, és megvan a győztes is: a US News & World Report átfogó szavazása szerint Svájc vitte el a prímet – írja a Pursuitist.

A szavazás összesen hatvanöt szempontot vett figyelembe, melyeket kilenc főcsoportba rendeztek: ezek a kaland vagy élmény, melyet az adott ország nyújtani tud, az állampolgárság értéke, a kulturális hatások sokszínűsége, a vállalkozások indításának lehetősége és az ország öröksége és hagyományai. Vizsgálták továbbá az ideköltözők lehetőségeit, az üzletre való nyitottságot, az ország hatalmát más országokhoz viszonyítva, illetve az életminőséget.

Svájcról sok érdekeset el lehet mondani: itt található például a világ legmélyebb és leghosszabb vasúti alagútja. Nem csak Tolkien tündéinek igazi otthona, de mormotákkal is napozhatunk itt. Kulturális sokszínűsége mellett nem feledkezhetünk meg izgalmas sípályáiról és extravagáns alpesi szállásairól sem.

Az első ötben Svájc után Kanada, az Egyesült Királyság, Japán és Svédország tűntek fel. Érdekesség, hogy a szavazást 2016 novemberében indították, az USA-beli elnökválasztás után egy héttel, és az Egyesült Államok a tavalyi negyedik helyéről most a hetedikre csúszott vissza.

Legfrissebb