Ágyból nézheted a sarki fényt a világ legmenőbb üvegfalú hotelszobájában

  • szállás
  • 2018.07.03
    16:52
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Itt garantáltan senki nem zavarja meg a nyugalmad...

Izland az az ország, ami valószínűleg mindannyiunk bakancslistáján szerepel. A gejzíreket, a vulkanikus tájakat, a kristálytiszta tavakat és a sarki fényt egyszer mindenkinek látnia kell, hiszen ilyen egyedülálló természeti kincseket tényleg nem találunk máshol.

Ezt a helyiek is pontosan tudják, így Izland fővárosától, Reykjavíktól néhány kilométerre fantasztikus hotelszobát építettek, amely csupán egy nap is életre szóló élményt nyújt. A Panorama Glass Lodge koncepciója roppant egyszerű, mégis első látásra beleszeretünk: a kabin hálószobáját üvegfalak és üvegplafon veszi körül, így az itt megszállók a legnagyobb kényelemben, a forró takarók alatt élvezhetik a csillagos égbolt és a sarki fény látványát. A szoba két fő befogadására alkalmas, nem meglepő módon elsősorban nászutas párok bérelik ki leggyakrabban.

A lodge egyébként a tengerparton van, így a szerencsésebbek akár fjordokban fürdő bálnákat vagy napozó fókákat is elcsíphetnek, és ami a legjobb: több kilométeres körzetben egy darab lakóépület sincs, így senki és semmi nem zavarhatja meg az itt eltöltött romantikus napokat. A gyönyörű hálószobához természetesen egy tágas konyha, modern fürdőszoba és kültéri gőzfürdő is tartozik.

Persze - ahogy az sejthető - nem két forint a kabin bérlése, egy éjszaka ára 342 eurónál kezdődik. Amennyiben a pénz nem akadály, és szeretnél egy felejthetetlen élménnyel gazdagodni, augusztus vége és április vége között ajánlott menni, ugyanis ilyenkor a leglátványosabb a sarki fény.