Marrakesh csodái

  • külföld
  • 2017.03.15
    15:54
  • repjegykiraly.hu
Nemrégiben jelentette be a Ryanair, hogy közvetlen járatokat indít Budapest és Marokkó között. Érdemes egyszer az életben ellátogatni ebbe a különleges országba és Marrakesh városába, melynek hangulata olyan megkapó: egyszerre őrzi a kelet varázsát, mégis sokkal szabadabb.

Illusztris paloták és épületek, narancsfák mindenütt, nyüzsgő bazárok, melegszívű helyi lakosok és ellenállhatatlan gasztronómiai kínálat. Marrakesh igazán megér egy misét, ha pedig úgy döntünk, befizetünk egy repjegyre, a repjegykiraly.hu oldala tippeket is ad, merre induljunk a városon belül.

Itt kóstolhatod meg a legjobb narancslét

Narancsfákat szinte mindenhol találhatsz Marrakeshben, a kusza sikátoroktól kezdve egészen az egzotikus udvarokig. A marokkói narancs híres az egész világon, így nem ér meglepetésként, hogy Djemaa El-Fnaa-n, Marrakesh főterén, rengeteg narancslé árus közül választhatsz. Egy pohár kb. 5-10 marokkói dirham (kb. $ 1) körül mozog. Nagyon üdítő a citrusos íz kellemesen lehűt. Bár sokan hordanak magukkal egy palack vizet, Marrakeshben ezt kihagyhatod!

Fedezd fel az El Badi palota romjait

Az El Badi palota romjai nem szerepelnek kiemelten a legjobb látnivalók között. A helyen több gólyával találkozhatsz, mint emberrel. Az El Badi Palota pontos fordítása: "egyedülálló-t" jelent. Saad király Ahmad al-Mansur megbízatásából épült a 16. században, az építkezés során olyan nemes anyagokat használtak fel, mint az arany és a márvány, de sajnos kifosztották. A csupasz romok, a megmaradt mozaikok és a rideg falak mintha egy mesét mondanának el. Érdemes itt eltölteni egy pár órát.

Látogasd meg a Bahia palotát

A Bahia palota egy bonyolult építészeti csoda. A 19. században készült el, lenyűgöző példája az arab és iszlám építészeti stílusoknak. A kidolgozott mennyezet, színes csempék és a festett üveg lámpa gyönyörű látványt biztosítanak. A békés udvar tökéletes búvóhely a marrakehsi kaotikus bazárokkal szemben.

Helyi ételek

Az étel egyértelműen Marrakesh csúcspontja - olcsó, vidám és nagyon finom. A marokkói finomságok közé tartozik a tagine, cous-cous, kebab és a Harira leves. A Dzselma-El-Fnaa minden este élelmiszerpiaccá alakul át. A naplementével több tucat stand bújik elő, mindenféle helyi finomságokat kínálnak. Csigák, birka fejek és a sült padlizsán is rajta van a menün.

Csodáld meg a Koutoubia mecsetet

El-Fnaa ez a káosz. Emberek mindenütt - több tucat árus próbálja eladni portékáját és vándor énekmondókkal is találkozhatunk. Könnyen elvesztheted a fonalat, de amint egy pillantást vetsz a mágikus minaretre a Koutoubia mecsetre napnyugtakor, hirtelen minden a helyére kerül.