Jövőre élőben láthatja a Titanicot

  • hírek
  • 2017.03.16
    15:22
  • travelo.hu
Ha nagyon sok pénze van, és él hal az elsüllyedt óceánjáró legendájáért, most egyike lehet annak a pár szerencsésnek, aki látta a Titanic roncsát.

A Blue Marble nevű brit luxusút-szolgáltató 2018 májusában egy alkalommal lehetővé teszi, hogy egy nyolcnapos tengeri út keretében kilenc bátor jelentkező lemerüljön a világhírű roncshoz - írja a Travelpulse nyomán a Travelo. A résztvevőket helikopterrel vagy hidroplánnal repítik majd a roncs felett állomásozó hajóra a kanadai partokról. A kis tengeralattjárók itt várják utasaikat, hogy négyezer méter mélyre ereszkedjenek velük, ahol megtekinthetik majd a hollywoodi filmből elhíresült lépcsősort és tatot is.

A program ára pontosan annyi, mint amennyibe a balsorsú luxushajón az első osztályú kabin került, plusz az infláció: 105 129 amerikai dollárba személyenként. A Blue Marble szerint ez nem is sok, ha figyelembe vesszük, hogy kevesebb ember látta saját szemével a Titanicot, mint ahány a Mount Everest csúcsán járt. És ha jövőre lemaradnánk, azt tervezik, hogy 2019-ben is lehetővé teszik a merülést.

Legfrissebb